Mediefolk:

Bjørn Asle Nord har skrevet mange fortellende reportasjer i Bergens Tidende. Nå går han til NRK Natur. Arkivfoto: Kristine Lindebø

Bjørn Asle Nord og Tonje Oliversen får jobb i NRK Natur

Skal styrke digital fortelling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Asle Nord slutter i Bergens Tidende (BT), der han har vært ansatt siden 1992, for å styrke NRK naturs satsing på digital fortelling.

Det skriver fungerende redaktør Ingrid L. Olderbakk i en e-post til Journalisten. NRK Natur holder til på Media City i Bergen, sammen med resten av NRK Hordaland.

– For meg er dette veldig spennende! NRK satser tungt digitalt og på historiefortelling og tar spisskompetanse på dette seriøst. Det har de dokumentert over tid, skriver Nord i ei melding til Journalisten.

– De har jo også bevist at de treffer publikum med kvalitetsjournalistikken sin.

Den siste tida har jobbet mye med fortellende journalistikk, blant annet med suksessen Fem fot under.

Nord starta i BT som sportsjournalist, deretter har han jobbet i magasinredaksjonen og etter hvert samfunnsredaksjonen, med historiefortelling som spesialfelt.

Nord grunnla konferansen «Fortellingens kraft», som har som mål å øke journalisters forståelse og kunnskap om fortellende journalistikk, og brenner for å fortelle de gode historiene.

Tonje Oliversen blir journalist i NRK Natur. Foto: Privat

Tonje Oliversen går også til NRK Natur. Hun kommer fra vikariat som some-journalist i Digital historiefortellings-redaksjon i NRK på Marienlyst, og før det i NRKs utviklingsavdeling. Hun har også jobbet for NRK Super og VG, ifølge Olderbekk.

– Vi er veldig glade for å kunne ansette to personer med så sterk kompetanse på fortellende journalistikk og sosiale medier, skriver hun.

Powered by Labrador CMS