Nyhetsredaktør Frode Hansen og utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne i Dagbladet.
Nyhetsredaktør Frode Hansen og utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne i Dagbladet.

Lokalkontor

Dagbladet gjenoppretter lokalkontorer i Bergen og Trondheim

Satser utenfor Oslo igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter 15 år uten lokalkontorer, gjenoppretter Dagbladet kontorer i Bergen og Trondheim, melder avisa i en pressemelding.

Til høsten lanserer avisa to nye lokalsatsinger som skal fylles med nyheter fra Bergen og Trondheim, laget av egne lokaljournalister i de to byene, står det i meldingen.

Overfor Journalisten forteller utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne at de ikke vet nøyaktig hvor mange ansatte som skal utgjøre lokalkontorene helt ennå.

– I første omgang har vi gjort noen interne rekrutteringer som er litt hemmelige foreløpig. Videre må vi føle oss litt fram, det er lenge siden vi har hatt kontorer utenfor Oslo, sier Brenne.

– Er det snakk om mer enn én journalist per lokalkontor?

– Ja, det er det.

– Dagbladet skal være for hele landet, og vi ønsker denne høsten å tilby bergensere og trøndere lokalt innhold som en ekstra service. I ekte Dagbladet-ånd blir breaking- nyheter vår viktigste satsing i de to byene, og den lokale tilstedeværelsen vår skal dessuten styrkes med landets beste breaking-desk, uttaler utviklingsredaktøren i pressemeldingen.

De lokale satsingene blir heldigitale, og skal føye seg inn i hovedstrategien om vekst på freesite, altså åpent innhold, forteller Brenne til Journalisten.

Avisa har ikke operert med egne lokalkontorer siden tidlig 2000-tall.

– Kan det bli aktuelt med tilstedeværelse i andre byer også?

– Det er vanskelig å si så tidlig i løpet, men vi skal ikke utelukke noe som helst. Først får vi se hva vi får til i de to byene vi starter med. Erfaringen vår er at alt starter og slutter med journalistikken, så det er den som blir det viktigste for oss i disse to byene. Og så må vi se på hvordan brukerne responderer på det.

Powered by Labrador CMS