Trond Giske i diskusjon med Elin Floberghagen under forrige ukes PFU-møte. Begge møtes til debatt på Hellkonferansen.
Trond Giske i diskusjon med Elin Floberghagen under forrige ukes PFU-møte. Begge møtes til debatt på Hellkonferansen.

Trond Giske tapte i PFU, men møter til ny debatt om presseetikk

Sitter i panelet når det blir debatt om presseetikk på Hellkonferansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Om snaue to uker settes Hellkonferansen i gang, og sett i lys av forrige ukes møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU) er det særlig én aktuell post på programmet.

Debatten «Giske vs. media» går av stabelen under lørdagen på konferansen, og i panelet er det flere gjester som har ytret seg etter PFU-avgjørelsen som falt forrige uke.

– Vi har jo visst en god stund at PFU-saken skulle bli behandlet. Det er en viktig presseetisk debatt, slik vi ser det, og etter PFU-møtet synes jeg ikke akkurat det ble mindre tydelig, sier leder i Hell-komiteen, Kirsti Kringstad, til Journalisten.

Selv om PFU-saken ble behandlet forrige uke har ikke debatten stilnet, og blant andre tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen og Adresseavisen-redaktør, Kirsti Husby, har skrevet debattinnlegg om avgjørelsen.

– Hellkonferansen skal være aktuell, og med denne debatten er vi nettopp det. Det blir et godt panel, som vil gi oss en nyttig og lærerik debatt, sier Kringstad.

Kringstad understreker at debatten under Hellkonferansen skal være en ren mediedebatt, og ikke en metoo-debatt.

Debatten holdes på lørdag 13. november og komitéen holder fortsatt på å få på plass hele panelet. Men foruten Giske, Olufsen og Husby er generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, og journalist i Aftonbladet, Åsa Linderborg, bekreftet. Det er Fredrik Solvang som skal lede debatten.

Powered by Labrador CMS