Blokkeringen skjer etter at Bild publiserte flere rapporter på russisk om Russlands krig i Ukraina.

Russland har blokkert den tyske avisen Bild

Nettutgave ikke lenger tilgjengelig i Russland.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Russiske myndigheter har blokkert nettsiden til den tyske avisen Bild etter at avisen publiserte innhold på russisk om Russlands krigføring mot Ukraina.

Det russiske medieovervåkningsorganet Roskomnadzor opplyste søndag at russere ikke lenger har tilgang til den tyske avisens nettutgave.

Det skjer etter at avisen publiserte flere rapporter på russisk om Russlands krig i Ukraina og landets glidning mot «totalitært diktatur». I tillegg skal Bild ha vist live-sendinger som ble tekstet på russisk.

– Beslutningen om å blokkere Bild er en bekreftelse på Bilds journalistiske arbeid for demokrati, frihet og menneskerettigheter, uttalte avisens sjefredaktør Johannes Boie søndag.

Russiske myndigheter har også stengt russernes tilgang til flere andre utenlandske medienettsteder, blant annet BBC, det europeiske nyhetsnettverket Euronews, den amerikanske radio- og TV-kanalen Voice of America og Radio Free Europe/Radio Liberty, den tyske kringkasteren Deutsche Welle og den latviske nettsiden Meduza.

De sosiale mediene Instagram og Facebook har allerede blitt blokkert i Russland etter at Roskomnadzor hevdet de ble brukt til å oppfordre til vold mot russiske soldater.

Powered by Labrador CMS