Bord fullt med lokalaviser under landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA) i Drammen i mars. Lokalavisene skriver mer om sport enn politikk, ifølge en studie. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Norske lokalaviser skriver lite om innvandring, arbeidsliv og klima

Skriver mer om sport enn politikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norske lokalaviser styrker lokaldemokratiet, men skriver lite om innvandring, arbeidsliv og klima, ifølge en studie.

Et av funnene i «Blindsoner og mangfold – en studie av journalistikken i lokale og regionale medier» som overrasket forskerne bak studien, var at lokalavisene i så liten grad dekket enkelte temaer som har stor samfunnsmessig betydning, også for innbyggerne i et lokalmiljø, skriver Klassekampen.

I studien kommer det fram at bare 3,5 prosent av alle sakene i de 24 lokale og regionale avisene som ble undersøkt i 2017, handlet om innvandring, arbeidsliv eller klima og miljø.

Området som var desidert mest dekket, var sport, med 24 prosent. På annenplass kom saker om politikk med 12 prosent.

– Det kan virke som den store utfordringen for lokalpressen er å koble det globale og det nasjonale med det lokale. Klima og miljøspørsmål er et godt eksempel på dette, fordi det ikke er noen tvil om at det har konkret betydning for innbyggerne i små og store lokalsamfunn, sier førsteamanuensis Birgit Røe Mathisen ved fakultet for samfunnsfag ved Nord universitet til avisen.

I studien kommer det også fram at bare 6 prosent av kildeutvalget i sakene er innvandrere, og ni av ti kilder er voksne mennesker.

Powered by Labrador CMS