Roar Flåthen. LO informerer tillitsvalgte om oppgjørsresultatet 2008.Foto: Tom Henning Bratlie/Klassekampen
Roar Flåthen. LO informerer tillitsvalgte om oppgjørsresultatet 2008.Foto: Tom Henning Bratlie/Klassekampen

LO satser på Klassekampen

Kjøper aksjer som belønning for at avisa satser på dekningen av arbeidsliv.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er et håndslag og et tydelig signal om at LO setter pris på Klassekampen, sier Roar Flåthen i et intervju med Klassekampen i dag. LOs største forbund, fagforbundet, er allerede en av avisas største eiere.

LO blir ingen dominerende eier i Klassekampen med sine hundre aksjer. Men på samme måte som det vakte oppsikt da milliardærene Øystein Stray Spetalen og Johan H. Andresen kjøpte aksjer i avisa i høst, kan noen bli overrasket over at LO nå blir eier i Klassekampen.

– Vi har over lang tid fulgt med på utviklingen i Klassekampens redaksjonelle profil, og ser at avisa har en bred og god dekning av fagbevegelsen, arbeidslivsspørsmål og politikk. De siste årene har avisens eiergrunnlag blitt gradvis utvidet. Flere forlag og ikke minst fagforbund har kommet inn på eiersiden. Det har gjort det lettere for LO å markere støtte til avisprosjektet gjennom en eierpost, sier Roar Flåthen.

Han understreker at dette først og fremst er ment som et håndslag og et tydelig signal om at LO setter pris på Klassekampens tilstedeværelse.

Godt selskap

LO kommer nå i godt, og interessant, selskap. Tidligere i høst har storinvestorene Øystein Stray Spetalen og Johan H. Andresen vist interesse for å støtte Klassekampen, ved å delta i den pågående emisjonen. Andresen kjøpte fem aksjer á 1.000 kroner som ble overført til Klasseklampens venner. Dette fikk også de ansatte på banen, ved at redaksjonsklubben sikret seg fire aksjer til samme pris.

Venneforeningen er for øvrig den nest største eieren med 17,97 prosent av aksjene i avisa før emisjonen. Størst er Rødt som eier 21,45 prosent av aksjene og tredje størst er Fagforbundet som eier 12,96 prosent av aksjene.

Stort potensial

Flåthen har også merket seg at Klassekampen har klart å øke opplaget mens andre aviser har slitt tungt i årevis. Han har ett råd for å fortsette denne utviklinga:

– Jeg tror Klassekampen har et potensial, dersom avisen fortsetter å utvide sitt nedslagsfelt. 

Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen er glad for LOs initiativ og mener det gir avisa en enda mer robust plattform. 

– Klassekampen har en klar målsetting om å styrke oss på fagbevegelse, økonomi og arbeidsliv, og jeg tar LOs aksjekjøp som en oppmuntring, og kanskje også en liten oppfordring om å forfølge denne strategien enda mer målbevisst, sier Braanen.

 

Powered by Labrador CMS