En fornøyd Bjørgulv Braanen kan konstatere at han er nominert til bli årets seniorprofil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Klassekampens Bjørgulv Braanen er nominert til årets seniorprofil

Får ros for å ansette 60-åring.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bjørgulv Braanen, som i fjor gikk fra å være ansvarlig redaktør til å bli politisk redaktør i Klassekampen, er nominert til Senter for seniorpolitikks kåring av årets seniorprofil 2018.

Senter for seniorpolitikk trekker blant annet fram at Braanen både i ord og handling har vist at han mener at eldre arbeidstakere er vel så viktige som de yngre.

Senteret viser blant annet til at da Klassekampen skulle ansette en journalist til et av sine lokalkontor i 2017, fikk de 60 søkere - og Braanen valgte den eldste av dem alle - en 60-åring.

– Ved nyansettelser går man ofte etter de yngre, ut fra en tanke om at disse har bedre digital- eller teknisk kompetanse. Man kan gjerne kalle dette en form for «ungdomsromantisering» eller «ungdomsfetisjisme», sier Braanen til Senter for seniorpolitikks nettside.

Om prisen

Årets seniorprofil gis til virksomheter, organisasjoner eller enkeltpersoner som blant annet:

  • Framstår som et forbilde for andre seniorer i arbeidslivet.
  • Har bidratt til å synliggjøre seniorene som en ressurs i arbeidslivet.
  • Har bidratt med nye perspektiver på aldring og arbeid, på personalpolitisk arbeid i en virksomhet eller på seniorperspektivet i ledelse.
  • Har bidratt til å sette seniorpolitiske tema på dagsordenen til myndigheter, partene i arbeidslivet eller samfunnet for øvrig.
  • Har i egen virksomhet innført en forbilledlig seniorpolitikk eller en livsfasepolitikk med et seniorperspektiv.
Powered by Labrador CMS