Nåværende redaktør Bjørgulv Braanen i Klassekampen meldte i juni at han takker av etter 16 år i stillingen. Onsdag ble det kjent under Klassekampens allmøte at redaksjonssjef Mari Skurdal tar over roret. Foto: Siv Dolmen / Klassekampen

Mari Skurdal overtar som redaktør i Klassekampen etter Bjørgulv Braanen

Klassekampen har ansatt ny redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonssjef og featureredaktør i avisa, Mari Skurdal, overtar som redaktør i Klassekampen etter Bjørgulv Braanen.

– Da Bjørgulv bestemte seg for å gå av, føltes det vel egentlig som om det var min tur til å ta over. Jeg har vært med på å lede denne avisa i ti år, og Klassekampen er på sett og vis blitt min store oppgave i livet, sier den påtroppende redaktøren til avisa hun selv tar om få uker.

Skurdal varsler at hun vil løfte utenriks- og kommentarstoffet i avisa.

– Akkurat nå tror jeg vi har et særlig ansvar for å jobbe med utenriksdekningen vår. Det er på det utenrikspolitiske feltet at veldig mange av de såkalte alternative mediene har dukket opp den siste tida, og her er det den mest polariserte delen av debatten pågår. Vi må være tøffere på områdene der det er vanskelig å ta klar stilling, enten det handler om Russland, om sanksjonene mot Iran eller hele Syria-konflikten, sier Skurdal. Det ønsker hun å gjøre ved å bygge opp kommentarjournalistikken.

Det var i juni at Klasse­kampens nåværende ansvarlige redaktør Bjørgulv Braanen meddelte at han ønsker å takke av etter 16 år.

Powered by Labrador CMS