Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, har varslet det amerikanske selskapet Disqus om bot på 25 millioner kroner etter at opplysninger om norske nettbrukere ble delt med andre i 2018.

Datatilsynet varsler millionbot til Disqus

25 millioner kroner i bot for brudd på GDPR.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Datatilsynet vil gi det amerikanske selskapet Disqus en bot på 25 millioner kroner etter at informasjon fra norske nettbrukere ble delt med andre selskaper.

Denne uken har Datatilsynet varslet selskapet om boten etter at det ble truffet vedtak om det, skriver NRK. Disqus har rett til å komme med et motsvar. Botens størrelse tilsvarer 15 prosent av selskapets omsetning i 2018.

Tilsynet startet sine egne undersøkelser etter at NRK i 2019 avdekket at kommentarfeltsystemet Disqus delte informasjon om nettbrukerne med markedsføringsselskaper. Opplysninger om hundretusener av nordmenn, som ble sporet i det skjulte, ble delt. Flere medier brukte diskusjonsplattformen.

– Budskapet er at vi ser på dette som en alvorlig sak, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet.

Sporingen skal ha skjedd fordi Disqus ikke kjente til at Norge innførte den felleseuropeiske personvernreguleringen GDPR i 2018. Det tok 511 dager før også Norge ble tatt inn i selskapets systemer for dette og tidligere innsamlet informasjon ble slettet.

Morselskapet Zeta Global har ikke svart på NRKs henvendelser.

Powered by Labrador CMS