Det var et stort presseoppbud på politiets oppdateringer i Gjerdrum. Her ser man mikrofonen til blant annet Göteborgs-Posten foran politimester i Øst politidistrikt Ida Melbo Øystese.

Svenske journalister brøt karantene-reglene i dekningen av Gjerdrum-skredet

– Svært alvorlig, sier helsedirektøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alle, også journalister, som kommer til Norge, skal være i ti dagers karantene, men likevel dekket flere svenske medier katastrofen. TV 4, Expressen og Göteborgs-Posten bekrefter til VG at de hadde journalister på plass.

– Det er svært alvorlig og uheldig at karantenereglene brytes av journalister som besøker Norge. Jeg synes det er rart at journalister som besøker Norge, ikke er kjent med norske karanteneregler, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til VG.

TV 4 opplyser at de ikke ble opplyst om gjeldende regler ved grensen. Dermed overholdt de ikke karanteneplikten. Expressen svarer at de mener de ikke er omfattet av karanteneregelen ettersom de skulle jobbe journalistisk i Norge.

– Jeg vet ikke hva de referer til. I Norge er det karantene for utenlandske journalister som dekker saker, det er ikke laget noe unntak, sier Guldvog.

Powered by Labrador CMS