Rødt-leder Bjørnar Moxnes kommenterer tirsdagens Debatten på NRK TV.
Rødt-leder Bjørnar Moxnes kommenterer tirsdagens Debatten på NRK TV.

Bjørnar Moxnes ut mot NRK etter Debatten

Ble ikke invitert til våpendebatt.

Publisert Sist oppdatert

Rødt har møtt motbør etter Debatten-sending på NRK. Nå kritiserer Bjørnar Moxnes statskanalen på Facebook.

Rødt-lederen tar til Facebook for å møte kritikken om at Rødts ledelse ikke var representert i «Debatten» på NRK om krigen i Ukraina og venstresidens syn.

I innlegget kritiserer han statskanalen, og skriver at verken han, andre fra arbeidsutvalget eller stortingsgruppen var invitert.

– Ulike syn

– Vi fikk først en invitasjon til å delta i Debatten i går ettermiddag, og vi fikk da kun tilbud om å stille mot Raymond Johansen, som har knyttet debatten om Ukraina til samarbeidet med Rødts bystyregruppe i Oslo (en kobling han gikk tilbake på i gårsdagens debatt, slik jeg forsto det), skriver Moxnes.

Han skriver videre at der er ulike syn innad i Rødt om våpen til Ukraina.

– Jeg har ønsket denne debatten velkommen fram mot landsmøtet.

Kraftige reaksjoner

Under programmet «Debatten» tirsdag kveld sto sentralstyremedlem Joakim Møllersen i Rødt fast på at Norge ikke burde forsyne Ukraina med våpen.

Han hevder at Nato motarbeider forhandlingene i krigen, og har en interesse av å holde den gående for å svekke Russland.

Uttalelsen har vakt sterke reaksjoner hos flere politikere, skriver VG.

– Rart å skylde på NRK

Til Kampanje forklarer nyhetsredaktør i NRK Knut Magnus Berge at de ønsket debattdeltakere fra Rødt som forsvarte dagens politikk.

– Derfor landet vi på å invitere dem vi gjorde. Så vil jeg understreke at vi i tillegg hadde en representant fra Rødt som klart tok til orde for å endre partiets politikk og sende våpen, sier Berge til avisa.

– Jeg må si det er veldig rart av Moxnes å skylde på NRK for at hans eget partis standpunkt blir framført av andre enn ham selv på Debatten. Rødt er mot å sende våpen til Ukraina, det kan han ikke lure seg unna, sier Venstre-leder Guri Melby.

Hun mener at selv om Moxnes kanskje ville brukt andre argumenter enn Møllersen, er den vedtatte politikken den samme.

– Rødt har valgt å ikke stille seg bak den støtten, det gjentok de nok en gang på Debatten i går.Powered by Labrador CMS