Rødt-leder Bjørnar Moxnes kommenterer tirsdagens Debatten på NRK TV.
Rødt-leder Bjørnar Moxnes kommenterer tirsdagens Debatten på NRK TV.

Bjørnar Moxnes ut mot NRK etter Debatten

Ble ikke invitert til våpendebatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rødt har møtt motbør etter Debatten-sending på NRK. Nå kritiserer Bjørnar Moxnes statskanalen på Facebook.

Rødt-lederen tar til Facebook for å møte kritikken om at Rødts ledelse ikke var representert i «Debatten» på NRK om krigen i Ukraina og venstresidens syn.

I innlegget kritiserer han statskanalen, og skriver at verken han, andre fra arbeidsutvalget eller stortingsgruppen var invitert.

– Ulike syn

– Vi fikk først en invitasjon til å delta i Debatten i går ettermiddag, og vi fikk da kun tilbud om å stille mot Raymond Johansen, som har knyttet debatten om Ukraina til samarbeidet med Rødts bystyregruppe i Oslo (en kobling han gikk tilbake på i gårsdagens debatt, slik jeg forsto det), skriver Moxnes.

Han skriver videre at der er ulike syn innad i Rødt om våpen til Ukraina.

– Jeg har ønsket denne debatten velkommen fram mot landsmøtet.

Kraftige reaksjoner

Under programmet «Debatten» tirsdag kveld sto sentralstyremedlem Joakim Møllersen i Rødt fast på at Norge ikke burde forsyne Ukraina med våpen.

Han hevder at Nato motarbeider forhandlingene i krigen, og har en interesse av å holde den gående for å svekke Russland.

Uttalelsen har vakt sterke reaksjoner hos flere politikere, skriver VG.

– Rart å skylde på NRK

Til Kampanje forklarer nyhetsredaktør i NRK Knut Magnus Berge at de ønsket debattdeltakere fra Rødt som forsvarte dagens politikk.

– Derfor landet vi på å invitere dem vi gjorde. Så vil jeg understreke at vi i tillegg hadde en representant fra Rødt som klart tok til orde for å endre partiets politikk og sende våpen, sier Berge til avisa.

– Jeg må si det er veldig rart av Moxnes å skylde på NRK for at hans eget partis standpunkt blir framført av andre enn ham selv på Debatten. Rødt er mot å sende våpen til Ukraina, det kan han ikke lure seg unna, sier Venstre-leder Guri Melby.

Hun mener at selv om Moxnes kanskje ville brukt andre argumenter enn Møllersen, er den vedtatte politikken den samme.

– Rødt har valgt å ikke stille seg bak den støtten, det gjentok de nok en gang på Debatten i går.Powered by Labrador CMS