Dødsfall overskygget toppresultater

Bonnier presenterte knalltall for 2007, men tallene kom helt i skyggen fordi en av konsernets redaktører døde av hjerteinfarkt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det svenske medieselskapet, som utgir en rekke magasiner i Norge, deriblant Woman, Cosmopolitan og Tara, fikk 29 milliarder i omsetning i 2007, en økning på 9 milliarder fra året før. Bonnier-sjefen, Jonas Bonnier, trakk spesielt frem de gode resultatene til aviser som Dagens Nyheter og Sydsvenskan, da selskapet presenterterte årsresultatet sitt onsdag.

Døde på jobben

Men ikke lenge etter at Bonnier presenterte de gode tallene, fikk Sydsvenskans sjefredaktør, Peter Melin, et akutt hjerteinfarkt på jobben og døde. Medie-Sverige var i sjokk, og kondolansene og minneordene for den 59-årige redaktøren strømmet på.

– Beskjeden om at Sydsvenskans sjefredaktør, Peter Melin, har gått bort ble møtt med sjokk og sorg, både hos lesere og mediefolk. Han var en lysende redaktør. Og fremfor alt, en lyttende en, skrev Martin Jönsson i Svenska Dagbladet.

Modig

– Fremfor alt var han en førsteklasses utgiver, og det finnes ikke noe i journalistikken jeg beundrer mer enn det. Han hadde mot, omdømme og erfaring paret med juridiske kunnskaper, og jeg har sjelden kjent meg så trygg og tatt hånd om som skribent som med ham i døren, skriver Andreas Ekström, journalist i Sydsvenskan på bloggen sin.

Ekström henviser også til minneordene til folk som Stig Fredriksson i Aftonbladet, Jan Wifstrand i Resume Ettan og Jonas Bonnier.

Powered by Labrador CMS