Byavisa Trondheim går inn

Siste utgave av gratisavisen kommer 25. mai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder Byavisa på egen nettutgave. Det er styret i utgiverselskapet Norsk Avisdrift AS som har vedtatt nedleggelsen av avisen med sju ansatte.

Annonsefall

«Avviklingen av virksomheten kommer som følge av langvarig driftsunderskudd og betydelig fall i annonseomsetningen i perioden 2013 til 2016. Eierne viser til at det er gjennomført betydelig tiltak over flere år for å rette opp driftsresultatet, men med økte markedsutfordringer og økt svikt i annonseomsetningen har eiere og styre konkludert med at grunnlaget for fortsatt drift ikke lenger er til stede,» heter det i en melding fra utgiveren.

Gratisavisen har hatt et opplag på 73.500 eksemplarer og er distribuert i Trondheim og sentrale deler av Melhus kommune. Det er kraftig redusert papirannonseomsetning som har satt inn dødsstøtet for avisen som ble startet av ansatte da Avisa Trondheim gikk konkurs i 1996.

I fjor høst innrømmet avisen at de oppga feil lesertall. Uttad ble det kommunisert lesertall på 114.000 mens det riktige var 47.000.

Underskudd

Finansavisen omtalte nedleggelsen lørdag. Det er Polaris Media og Amedia som eier en halvpart hver av eierselskapet NR1 Adressa-Trykk Orkanger som igjen er eier av utgiverselsskapet Norsk Avisdrift. Det var i 2008 at de to mediekonsernene betalte 35 millioner kroner da avisen ble kjøpt fra danske Søndagsavisen.

I 2014, som er siste året selskapet har levert regnskapstall for til Brønnøysundregistrene, hadde avisen et underskudd på 6,3 millioner kroner av en omsetning på 10,4 millioner kroner. Fratrukket lønnskostnader hadde selskapet utgifter på 11 millioner kroner i 2014.

Avisen har ikke hatt overskudd siden 2011.

Powered by Labrador CMS