Jurist Vibeke Lærum er ny leder for styret i Journalisten
NJ-jurist Vibeke Lærum er valgt som ny leder for styret i Journalisten.

Norsk Journalistlag

Bytter ut Journalistens styreleder

Vibeke Lærum tar over etter Tor-Erling Thømt Ruud.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under landsstyremøtet i Norsk Journalistlag (NJ) fredag ble det valgt nytt styre for fagbladet Journalisten for perioden 2023 til 2025.

– Om vi går noen år tilbake satt politisk ledelse i NJ i styret i Journalisten. Det er jeg glad for at vi ikke viderefører. Det ville være en dårlig løsning for hvordan Journalisten blir oppfattet utenfra, innledet NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

For å bidra til et enda tydeligere skille mellom rollene, og å styrke kontakten mellom Journalistens styre og NJ-sekretariatet, er Vibeke Lærum oppnevnt som ny styreleder.

– Begrunnelsen for det er at vi får inn en person med formell styringskompetanse, noe som er et godt utgangspunkt for lederstillingen, forklarte Tryggestad.

Lærum er advokat med nøkkelkompetanse innen arbeidsrett, kontraktsrett og åpenhetsloven. Siden desember 2022 har hun jobbet som jurist i NJ.

– Jeg meldte meg frivillig til dette vervet fordi jeg synes det er spennende å bli kjent med en virksomhet, og å få være med på å legge strategi, sier Lærum.

Den nye styrelederen tar over etter Tor-Erling Thømt Ruud. Han er orientert om endringen, og har akseptert å fortsette som ordinært styremedlem.

Marita Valvik og Birgitte Thorshaug Kristiansen fortsetter som ordinære styremedlemmer. I tillegg er Morten Hansen valgt som nytt styremedlem

Varamedlemmene er Mina Helene Knudsen, Masha Dundic og Håkon Iversen.

NJ NRK-leder Rolf Johansen går ut av Journalisten-styret etter flere år som fast medlem.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS