Sjefreaktør Lars Helle i Dagbladet. Foto: Birgit Dannenberg20100311
Sjefreaktør Lars Helle i Dagbladet. Foto: Birgit Dannenberg20100311

Dagbladet holder kursen

Anker Schjenken-dom på alle punkter.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Litt over en måned etter at tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken vant over Dagbladet i Oslo tingrett, anker avisen dommen videre til lagmannsretten.

– Vi anker den på samtlige punkter, sier sjefredaktør Lars Helle.

Bevisvurderingen ikke riktig

Helle har tidligere karakterisert dommen som hinsides og ment at erstatningssummen avisen er dømt til å betale er over alle grenser. Allerede samme dag som dommen falt gjorde Helle det ganske så klart at man i Dagbladet ikke kunne se at den skulle bli stående.

– Særlig reagerer vi på bevisbedømmelsen i tingretten. Vi mener de har oversett bevis og overhørt vitner, og har vektlag en side av saken. Erik Schjenkens.

Ikke alene

En masteroppgave medieviter Hanna Nordberg står bak kommer det fram at Dagbladet på langt nær var alene om rasismeanklager.

– Dagbladet var slett ikke alene om å trykke rasismebeskyldninger mot ambulansesjåførene. For eksempel gikk Anders Heger i Dagsavisen og Ole Kristian Strøm i VG ganske langt, sier Norberg, som selv har jobbet i Dagbladet i perioden 2006 til 2010.

Riktig dom

Dermed er ankeprosessen i gang. Lagmannsretten har bekreftet mottatt anke og Schjenken og hans advokat Carl Bore arbeider nå med deres tilsvar.

– Dagbladet er felt i Oslo tingretts dom. Dette er korrekt og dommen er meget grundig.

 

Powered by Labrador CMS