Trond Haakensen og Cecilie Stefanussen blir fast ansatt som iTromsøs nye toppsjefer.

Trond Haakensen blir iTromsø-redaktør

Og Cecilie Stefanussen administrerende direktør, når Stig Jakobsen forlater enelederstilling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Mediehuset iTromsø AS har ansatt Cecilie Stefanussen som administrerende direktør og Trond Haakensen som ansvarlig redaktør. De etterfølger Stig Jakobsen som har sagt opp enelederstillingen for å bli toppleder i Nidaros i Trondheim.

Det melder iTromsø selv i en pressemelding.

Stefanussen og Haakensen vært konstituert i stillingene det siste året, mens Jakobsen har hatt permisjon.

– Vi er veldig fornøyd med måten Cecilie og Trond har ledet mediehuset det siste året. Sammen med en dyktig stab har de bygget videre på det fundamentet av spennende satsinger som Stig har stått bak de siste årene. Mediehuset iTromsø er inne i en spennende utvikling med sterk vekst, og jeg er trygg på at denne lederduoen vil sørge for at mediehuset tar nye steg i rett retning, sier styreleder Harald H. Rise i meldingen.

Haakensen kommer fra stilling som nyhetsredaktør i iTromsø, mens Stefanussen har vært salgsdirektør i mediehuset siden 2018.

Klubbleder Christer Pedersen skriver til Journalisten at redaksjonsklubben er fornøyd med at Haakensen overtar på fast basis.

– Trond har jo vært nyhetsredaktør i avisa i årevis, og har i løpet av det siste året vært en veldig god stedfortreder for Stig. Fra klubbens side har vi stor tillit til ham som redaksjonell toppsjef, skriver Pedersen.

Klubblederen påpeker det smått uvanlige at en avis på iTromsøs størrelse går for toleder-modell igjen, men mener også det siste året har vist at det fungerer å ha oppdeling mellom kommersiell og redaksjonell side.

– Vi har vært involvert i prosessen frem til ansettelsen, og styreleder Harald Riise har lyttet til våre innspill og ønsker. Blant annet har han vært veldig tydelig på at det å gå tilbake til toleder-modell i avisa ikke vil påvirke den redaksjonelle profilen eller måten å arbeide på, skriver Pedersen.

Powered by Labrador CMS