Tyrkias utenriksdepartement opplyser at landet «sterkt fordømmer» handlingen som «ikke respekterer vår profet og religion».
Tyrkias utenriksdepartement opplyser at landet «sterkt fordømmer» handlingen som «ikke respekterer vår profet og religion».

Tyrkia fordømmer Charlie Hebdos republisering av Muhammed-tegninger

Får Tyrkia til å se rødt.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

At satiremagasinet Charlie Hebdo igjen har publisert Muhammed-tegninger i forbindelse med en nystartet rettssak, får Tyrkia til å se rødt.

Onsdag startet rettssaken mot 14 personer som er tiltalt for medvirkning til angrepet mot Charlie Hebdo og en jødisk butikk i Paris i 2015.

Magasinet markerte dagen med å publisere flere kontroversielle tegninger av profeten Muhammed på nytt – tegninger som har skapt sinne blant muslimer mange steder i verden.

Tyrkias utenriksdepartement opplyser at landet «sterkt fordømmer» handlingen som «ikke respekterer vår profet og religion» og hevder at avgjørelsen «forsyner den nye generasjonen med fascister i Frankrike og Europa».

– Vi ber våre venner og politikere i Europa om å ta klar avstand fra slike nylige, eskalerte angrep på våre hellige verdier, sier Tyrkia.

Tolv personer, ti av dem tilknyttet magasinet, ble drept av brødrene Chérif (32) og Said Kouachi (34) i et terrorangrep mot Charlie Hebdos redaksjon 7. januar 2015. Sjefredaktøren Stéphane «Charb» Charbonnier og fire andre tegnere var blant de drepte.

Til sammen fem mennesker ble de neste dagene drept i Paris av en annen islamistisk ekstremist – Amedy Coulibaly (32) – som hevdet at han samarbeidet med Kouachi-brødrene. Fire av disse ble drept i en jødisk matbutikk i Paris 9. januar.

Powered by Labrador CMS