Sjefredaktør Gérard Biard i det franske satiremagasinet Charlie Hebdo deltar i en åpen samtale om ytringsfrihet under Arendalsuka i 2015.
Sjefredaktør Gérard Biard i det franske satiremagasinet Charlie Hebdo deltar i en åpen samtale om ytringsfrihet under Arendalsuka i 2015.

Gérard Biard

Charlie Hebdo-redaktør til Oslo for å holde foredrag

Redaktør for det franske satiremagasinet Charlie Hebdo kommer for å for å holde det første Øverland-foredraget.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er svært fornøyde med å ha fått Gérard Biard til Norge og håper foredraget kan bidra til å skape mer forståelse for ytringsfrihet, toleranse og liberale verdier, sier generalsekretær Trond Enger i Human-Etisk Forbund.

I 2015 ble magasinets redaksjon rammet av et terrorangrep etter å ha trykket tegninger av profeten Muhammed. 12 ansatte mistet livet under angrepet.

Øverland-foredraget blir arrangert for å minnes og hedre Arnulf Øverlands eget foredrag, «Kristendommen, den tiende landeplage». Foredraget ble holdt i Det Norske Studentersamfund i 1933 og vakte stor forargelse.

– Arnulf Øverland var en av medstifterne av Human-Etisk Forbund i 1956. Poeten og forfatteren jobbet for fremveksten av de liberale, pluralistiske verdiene i forbundet, sier Enger.

Det første foredraget holdes på 90-årsdagen for Øverlands foredrag, den 21. januar 2023, klokken 11.00 på Gamle Deichman i Oslo.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at fire ansatte mistet livet under angrepet. Det riktige er 12.

Powered by Labrador CMS