Christian Borch. Foto: Anne Liv Ekroll

Borch snakket usant om Haga-lunsj

Fortalte han hadde hatt lunsj med Åslaug Haga, men det hele var et tilfeldig møte.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Fevennen skal den profilerte NRK-medarbeideren Christian Borch ha sagt under et debattmøte at han under en lunsj med Åslaug Haga ha blitt fortalt av den tidligere SP-lederen at dersom hun var partileder i dag, ville hun brutt med regjeringen og gått for et borgerlig alternativ.

Den lunsjen mener Haga ikke har funnet sted.

- Jeg har ikke en gang hatt en lunsj med Christian Borch. Han er en kjent mann, vi hilser vel når vi treffes. Men jeg har altså aldri hatt en lunsj med ham, og jeg har aldri ment eller sagt det han påstår jeg har sagt, sier hun til Fevennen og sier hun misliker å bli misbrukt på denne måten. Samtidig synes hun det er overraskende at en profilert journalist kan fare med slike usannheter.

Når Fevennen konfronterer Borch med svaret fra Haga, legger han seg flat.

- Jeg har blandet sammen flere uttalelser og lagt det frem som at Haga sa det. Flere har reagert, og jeg har i ettertid forstått at jeg må ha sagt noe jeg ikke kan stå inne for - og som er uriktig, sier Borch.

Haga legger til at det ville blitt en stor sak dersom det var en politiker som hadde kommet med en slik feilaktig påstand.

 

Powered by Labrador CMS