Truls Bjørkum Larsen (t.v) og Christian Nørstebø i Lillesands-Posten.

De ble nettopp ansatt i Lillesands-Posten. Nå blir de permittert

Har permittert ett av fire årsverk i redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lillesands-Posten har permittert ett årsverk i redaksjonen. Det betyr at de nyansatte journalistene Truls Bjørkum Larsen og Christian Nørstebø er permittert 50 prosent hver.

Journalisten skrev om ansettelsene deres i begynnelsen av mars.

– Det er fryktelig kjedelig. Men det har vært en god dialog med klubben, og de ansatte forståelsesfulle, sier ansvarlig redaktør Thor Børresen til Journalisten

Det var Agderposten som først omtalte saken. Lillesands-Posten består av fire redaksjonelt ansatte. I likhet med resten av Medie-Norge merker de annonsesvikten godt.

Thor Børresen Ansvarlig redaktør i Lillesands-Posten

– Dette er en krise som har kommet fra ingenstedshen. Var som å skru av en bryter fra ene til andre dagen, sier redaktøren videre.

Som følge av koronakrisa har avisa ingen arrangementsannonser, og selv riksannonseringen er på et minimum, forteller Børresen.

– Vi har god kontroll over økonomien nå, men vi må ta grep. Så får vi håpe at det rekker med det. Vi har jo så mye vi skulle formidla også

– Hvor lenge kan krisa pågå før dere eventuelt må permittere flere?

– Det tør jeg ikke si på stående fot. Det er ennå så nytt alt dette, så vi får bare krysse fingrene på at det går snart over.

Også Lindesnes avis permitterer to ansatte. Begge avisene er eid av Polaris Media.

Administrerende direktør i Polaris Media Sør, Nils Kristian Gauslaa, sier til Journalisten at de har måttet permittere journalister i både Lillesands-Posten og Lindesnes fordi annonseinntektene er borte.

Han sier det ikke er konkrete planer om flere permitteringer av journalister i disse avisene, men at de følger utviklingen fra dag til dag. Det gjør de også med tanke på de andre avisene i Polaris Media Sør, som også har fått annonseinntektene sterkt redusert.

Powered by Labrador CMS