Den svenske journalisten og kommentatoren Fredrik Virtanen har saksøkt medieprofilen Cissi Wallin for ærekrenkelser etter at hun anklaget ham for voldtekt.

Kjennelse i sak mot svensk medieprofil kommer i dag

Aktor har bedt om betinget fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sverige venter på kjennelsen i saken mot Cissi Wallin, som er tiltalt for ærekrenkelser etter å ha anklaget journalisten Fredrik Virtanen for voldtekt.

Aktor har bedt om betinget fengsel i saken, og tingretten i Stockholm kommer med sin kjennelse mandag klokken 14.

– Både hans private og yrkesmessige liv har blitt endret som følge av publiseringen av beskyldningene. Han har hatt vanskeligheter med å forsørge seg etter det, sa aktor Daniel Suneson i sin sluttprosedyre.

34 år gamle Wallin politianmeldte Virtanen i 2012, men etterforskningen ble henlagt på grunn av mangel på bevis. Virtanen har selv benektet anklagene.

Fem år senere navnga Wallin 48-åringen på Instagram og anklaget ham for å ha voldtatt henne i 2006.

Innlegget fikk stor oppmerksomhet og førte til et stort press i mediene mot Virtanen, som blant annet måtte fratre som kommentator i Aftonbladet. Flere medier ble senere felt i svenske PFU for sin omtale av saken.

Cissi Wallin nekter for å ha brutt loven og omtalte i retten seg selv som en «varsler som advarte om en farlig person».

Wallins forsvarer, advokat Percy Bratt, har advart om at en fellende dom kan medføre at kvinner i fremtiden ikke vil tørre å fortelle om overgrep de blir utsatt for.

Powered by Labrador CMS