Per Christian Magnus leder Senter for undersøkende journalistikk i Bergen.
Per Christian Magnus leder Senter for undersøkende journalistikk i Bergen.

Skal samle inn korona-historier fra hele landet

Nytt graveprosjekt fra SUJO.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klokken ni i dag går startskuddet for et nytt prosjekt hos Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen.

I samarbeid med Landslaget for lokalaviser (LLA), og med støtte fra Fritt Ord, ruller de i gang «Fortell oss din koronahistorie».

Gjennom et spørreskjema vil vi hente inn, og redaksjonelt bearbeide, ufortalte historier om konsekvenser av koronaepidemien rundt i hele landet, forteller SUJO-leder Per Christian Magnus.

– Målet er å sikre en bred og informert dekning av vesentlige samfunnsforhold i alle deler av landet. Derfor skal historiene og informasjonen som innhentes stilles til rådighet for alle landets lokalmedier, etter redaksjonell behandling av SUJO.

Han mener det er kunnskap og informasjon som er mest nødvendig og etterspurt nå.

– Derfor trenger vi også en nasjonal dugnad på dette: Få fram ny informasjon, og de ufortalte historiene.

Steinar Figved er redaksjonsleder for korona-prosjektet.
Steinar Figved er redaksjonsleder for korona-prosjektet.

Arbeidet vil ledes av frilansjournalist Steinar Figved, som har vunnet flere priser for sin undersøkende journalistikk. Blant annet var han en av tre TV 2-journalister som vant Skup-prisen i 2011 for «Eldrebløffen».

– Hvordan har det vært å ikke kunne gå på jobb, at ungene må være hjemme fra skolen, å ikke få besøke besteforeldre? Hvilke tiltak fra myndighetene har ikke fungert? Vi er interessert i folks historier, enten de er små eller store, sier Figved.

Powered by Labrador CMS