DN-magasinet D2 har fått nytt design for første gang på syv år.

D2 får nytt format 

– Fremstår både mer «edgy», enda mer premium og ikke minst lettere å ta med seg overalt.

Publisert

Fredag kommer kultur- og livsstilsmagasinet til Dagens Næringsliv, D2, i nytt og oppdatert format. 

Litt mindre, og enda mer «premium» i uttrykket, skriver magasinet i en pressemelding. 

– Det er syv år siden vi redesignet D2 sist, og nå var det naturlig å gi magasinet et nytt og mer moderne design, sier featureredaktør Live Fedog Thorsen i pressemeldingen. 

Bevarer den visuelle identiteten

Magasinet er fortsatt glanset, og det nye designet har som mål å fremheve samspillet mellom tekst, bilder og layout enda tydeligere. 

– D2 fremstår både mer «edgy», enda mer premium og ikke minst lettere å ta med seg overalt nå. I en verden full av støy og avbrytelser gir papiret avbrekk og noe konkret du kan holde i hånden. Det i seg selv er luksus, sier redaktøren.

Ansvarlig for det nye designet er prosjektleder Line Blikstad og D2-designerne Anne Brun og Christian Hermansen. Brun sto også bak det aller første designet i 2008 og det oppdaterte designet i 2016.

– Ambisjonen har alltid vært å presentere de beste historiene, det smarteste livstilsstoffet og de sterkeste bildene på en tydelig måte. Målet med det nye designet har vært å fornye uttrykket, og samtidig bevare D2s visuelle identitet, sier Brun.

Featureredaktør Live Fedog Thorsen, designerne Anne Brun og Christian Hermansen og reportasjeleder Line Blikstad.

Også nytt nyhetsbrev 

Stikkordet for redesignet er å fremme de gode fortellingene, og hele den typografiske paletten er byttet ut med to nye fontfamilier.

– Vi ønsker at D2 fortsatt skal være vakkert og innby til lesero - hele veien fra papir til mobil, sier redaksjonssjef og prosjektleder Blikstad.

Hun trekker også frem D2s nye nyhetsbrev som gir leserne innside-tips til hva du kan se, høre, besøke, spise, drikke, lese og gjøre i helgen. 

Det er reportasjeleder Anders Kemp som skal sørge for disse tipsene hver fredag fremover.

Powered by Labrador CMS