Her ble Dag Idar Tryggestad gjenvalgt som nestleder i 2019, sammen med ledermakker Hege Iren Frantzen. Nå stiller han som lederkandidat.

Dag Idar Tryggestad vil bli ny NJ-leder

Ønsker å rykke opp fra nestledervervet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag formiddag varslet leder for Norsk Journalistlag (NJ) Hege Iren Frantzen at hun ikke tar gjenvalg når NJs landsmøte skal velge ny ledelse i mars.

Nå sier nestleder Dag Idar Tryggestad at han vil bli ny leder.

Når Journalisten ringer og spør om han skal stille som leder, starter han med å takke Frantzen:

– Jeg vil gjerne si tusen takk til Hege Iren, som har sitt femtende år som heltidstillitsvalgt, der åtte år har vært som nestleder og leder, sier han og fortsetter:

– Hvis man takker ja til å være nestleder, må man også ha gjort seg noen tanker om det å bli leder. Når Hege Iren ikke tar gjenvalg, er jeg klar til å ta over ledervervet, hvis organisasjonen ønsker det.

– Det du sier nå er at du ønsker å bli leder?

– Ja, det er konsekvensen av det, svarer han.

– Mye bra på gang

På tirsdag er både Frantzen og Tryggestad på landsstyremøte i NJ på Hurdalsjøen hotell i Viken.

Tryggestad har vært nestleder siden 2017. I samme periode som Frantzen har vært leder. Hun var selv først nestleder, før hun ble leder. Nå vil Tryggestad prøve på det samme.

Nestleder Dag Idar Tryggestad og leder Hege Iren Frantzen har jobbet svært tett de siste fire årene. Her fra deres felles kontor i NJs lokaler i Brugata i Oslo sentrum.

– Jeg har fortsatt mye å gi til NJ og medlemmene våre. Så lenge jeg har lyst og driv, håper jeg at jeg kan gjøre en innsats for organisasjonen.

Tryggestad jobber egentlig i Bergens Tidende, der han var heltidstillitsvalgt i tre-fire år før han ble nestleder i NJ.

Han sier at det har vært fire interessante år som nestleder, der han har lært mye av Frantzen, som han vil ta med seg videre hvis han blir valgt.

– Jeg opplever at vi har mye bra på gang, både i sekretariatet, i landsstyret og ute i klubbene. Jeg tror jeg har mye å bidra med videre, og så er det opp til organisasjonen å avgjøre om jeg er rett person.

– Overraskende vemodig

– Det var rart, og overraskende vemodig, å gå ut med beskjeden i dag. NJ har vært en veldig stor del av hverdagen min i mange år, så det er rart å tenke at man ikke skal gjøre det for alltid, sa Hege Iren Frantzen til Journalisten etter at hun hadde annonsert på sin egen Facebook-side at hun ikke ville ta gjenvalg.

NJ-lederen vil fortsette i vervet fram mot NJs digitale landsmøte i mars.

Frantzen ble valgt til nestleder i NJ i 2013 og leder i 2017, før hun ble gjenvalgt sammen med Tryggestad i 2019.

Powered by Labrador CMS