NJ-leder Dag Idar Tryggestad får nordisk oppdrag.

Dag Idar Tryggestad skal lede Nordisk Journalistforbund 

Overtar etter danske Tine Johansen.  

Publisert Sist oppdatert

Leder i Norsk Journalistlag (NJ), Dag Idar Tryggestad, overtar som president for Nordisk Journalistforbund. Det melder NJ selv på sine nettsider.  

Tryggestad ble valgt til president under et møte i København denne uken. 

Formannskapet i det fellesnordiske samarbeidet går på rundgang mellom forbundene, og NJ overtar nå etter Dansk Journalistforbund. 

– Viktig med tett kontakt

Tryggestad og NJ skal lede det nordiske forbundet i to år, og NJ-sekretariatet overtar det administrative arbeidet, mens avdelingsleder Espen Brynsrud blir ny generalsekretær. 

– Det er viktig med tett kontakt med våre nordiske kolleger. Vi har mye nytte av kunnskapen som de nordiske søsterorganisasjonene våre sitter på. Nå er det vår tur til å dra lasset en stund, sier Tryggestad på NJs nettsider

De nordiske landene har mye til felles, fortsetter han, og legger vekt på at man sammen har betydelig større mulighet til innflytelse. 

Fortsetter dialog med IFJ 

Som Journalisten kunne melde i januar, har NJ meldt seg ut av den internasjonale journalistføderasjonen IFJ, en utmeldelse som ble effektuert 1. august. Det samme gjelder for det danske, islandske og finske forbundet. 

Ifølge NJ fortsetter imidlertid samtalene med IFJ. 

– Vårt felles mål er å få IFJ inn på et demokratisk spor, som organisasjonen sporet av fra for flere år siden. Hver enkelt lands organisasjoner står fritt til å bestemme veien videre, men vi har mye til felles i de nordiske landene, og mye av dialogen med IFJs politiske ledelse skjer på nordisk nivå, sier Tryggestad. 

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS