Dagbladet beklager etter sentral feil i sak om sykefravær. Her sjefredaktør Frode Hansen på et PFU-møte, der Hansen er vararepresentant.

Dagbladet beklager: – Hele premisset for saken ble galt

«Dobling» av sykefravær var ulik registrering.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ettermiddag 4. september har Dagbladet gått ut med en ettertrykkelig beklagelse av en artikkel som ved publisering hadde tittel «Raymond tok styringa – sykefraværet doblet».

Nå heter artikkelen tvert imot «Nei, sykefraværet ble ikke dobbelt så høyt».

Saken gjaldt sykefravær på Ullern helsehus i Oslo.

«I saken 'Raymond tok styringa - sykefraværet doblet' begikk Dagbladet en feil som gjør at hele premisset for saken blir galt. Norlandia og Oslo kommune fører sykefraværet på forskjellig måte, som gjorde at Dagbladet skrev at sykefraværet ble doblet etter at Oslo kommune tok over driften i 2020», skriver avisa i beklagelsen, og videre:

«Dagbladet skrev at sykefraværet da Norlandia drev sykehjemmet var 'under fire prosent'. Det riktige er at sykefraværet var 7,4 prosent. Sykefraværet var dermed omtrent det samme da Norlandia og Oslo kommune drev Ullern Helsehus. Dagbladet beklager feilen».

På spørsmål fra Journalisten om beklagelsen kommer som respons på PFU-klage, svarer politisk redaktør Lars Helle:

– Beklagelsen kommer fordi vi selv har funnet ut at vi har gjort en feil. PFU har ikke vært tema under saksbehandlingen i det hele tatt.

Powered by Labrador CMS