Klubbleder i Story House Egmont, Harald Grevskott, forteller at de ansatte i konsernet fikk et hint om at pilene pekte i feil retning før de gikk ut i ferie.

Egmont-klubbleder: – Vi er bekymret

Nyheten om kutt på 70 millioner skaper uro og usikkerhet blant de ansatte, sier Harald Grevskott.

Publisert

Klubbleder i magasin- og tegneserieutgiveren Story House Egmont, Harald Grevskott, forteller at de ansatte i konsernet fikk et hint om at pilene pekte i feil retning før de gikk ut i ferie. 

At kuttene skulle bli stå store som 70 millioner fikk de først vite da de kom tilbake på jobb igjen. Det har skapt uro og usikkerhet blant de ansatte, forteller Grevskott til Journalisten. 

– Vi har en ledelse, som i motsetning til en del år tilbake, virkelig har prøvd å løse økonomien uten nedbemanninger. Det synes vi er bra, men nå ser det ut som om de ikke kommer helt i mål, sier klubblederen.

– Vet ikke sikkert

Hvor mange som potensielt må gå er ikke avklart ennå, ifølge klubblederen. Men han kan bekrefte at prosessen er i gang. Innen utgangen av måneden ønsker bedriften å ha klarhet i hvordan kabalen skal legges. De har dermed fire uker på seg til å iverksette kuttene. 

– Nå leter alle avdelingene med lys og lykter for å finne potensielle kutt, men vi er opptatt av å skjerme produksjon og redaksjonelt innhold, sier Grevskott. 

Han legger til: 

– Vi i Norsk Journalistlag kjemper for at våre medlemmer ikke berøres, men vi vet jo ikke helt sikkert.

Har innført ansettelsesstopp

Egmont har gjennom flere runder med kutt barbert den innholdsproduserende staben. Det meste av produksjonen står nå frilansere for. Av de 64 NJ-medlemmene i Egmont er det kun fire skrivende igjen, ifølge klubblederen.

Selv om det nå ser ut som om de kan unngå nedbemanninger blant NJ-medlemmene, har Egmont innført ansettelsesstopp. Det betyr at de som slutter med naturlig avgang ikke vil bli erstattet. Det er også med på å skape bekymring, forteller Grevskott. 

– Sånn sett vil det også gå ut over det redaksjonene.  Vi er bekymret for at folk skal bli belastet med enda mer arbeid. Ledelsen mener alle skal ha en overkommelig arbeidshverdag, også etter kuttene, det betyr at det er en del arbeidsoppgaver vi må kutte. 

– Samtidig er vi nødt til å holde oppe den sterke satsingen vi har på klikk.no. Det er en spagat vi står i, det tror jeg alle er enige i, avslutter klubblederen.

Powered by Labrador CMS