Mediefolk:

Etter mange år i styret, rykker John Arne Markussen opp og blir leder av Dagbladets stiftelse.

John Arne Markussen overtar som styreleder i Dagbladets stiftelse

Tar over etter Nils Øy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Dagbladet-redaktør John Arne Markussen er ny styreleder i Dagbladets stiftelse. Han overtar etter Nils Øy, som har bedt om å fratre etter syv år i styret, hvorav fem som styreleder.

Det skriver stiftelsen selv i en pressemelding tirsdag formiddag.

Markussen har vært tilknyttet stiftelsen som styremedlem i syv år, deretter forretningsfører i to.

Norsk Journalistlag, Norsk Presseforbund og Norsk Redaktørforening oppnevner tre medlemmer til styret. Ved siden av Markussen har presseorganisasjonene også oppnevnt Jon Wessel-Aas og Ann-Magrit Austenå til styret. Redaksjonsklubben er representert ved Thomas B. Sæbø, mens Alexandra Beverfjord som ansvarlig redaktør har fast plass, opplyser stiftelsen i pressemeldingen.

Dagbladets stiftelse skal være en garantist for Dagbladets journalistiske uavhengighet og har vetorett ved redaktøransettelser.

De siste årene har stiftelsen finansiert mye av den undersøkende og prisvinnende journalistikken til Dagbladet og bidratt økonomisk til digitaliseringen av Dagbladets arkiv.

Stiftelsen har også støttet Data-Skup økonomisk, var en del av koalisjonen som sto bak opprettelsen av Faktisk.no og støttet etableringen av PEN-stiftelsens fond for ytringsfrihet.

Styret i Dagbladets stiftelse forvalter også Evenruds Stiftelse, opprettet av Mari Evenrud, som ledet arkivarbeidet i Dagbladet i en menneskealder.

Målet med denne stiftelsen er blant annet å gjøre allment tilgjengelig Dagbladets arkiver og kulturarv - i tillegg til årlige overføringer Frelsesarmeen, Kreftforeningen og Dagbladets pensjonistforening.

Powered by Labrador CMS