Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet fortalte tidligere i kveld at de selv stengte ned nettsiden for å få kontroll. Foto: NTB scanpix
Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet fortalte tidligere i kveld at de selv stengte ned nettsiden for å få kontroll. Foto: NTB scanpix

Dagbladets nettside er oppe igjen:
Mistenker hacking

Ble lagt ut støtende innhold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politiet etterforsker et mulig hackerangrep mot Dagbladet.no. Hendelsen førte til at Dagbladet og fire andre nettsteder ble stengt ned.

Nettsidene til Dagbladet, Se og Hør, Din Side, KK og SOL ble tatt ned klokka 17.50, skriver Dagbladet.

Årsaken var at flere artikler som ble publisert torsdag ettermiddag, ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn. Blant annet fikk en sak tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

– Vi jobber teknisk og prøver å finne ut hvem som står bak dette, sier seksjonssjef for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt Rune Skjold til NTB.

Skjermdump fra Dagbladet
Skjermdump fra Dagbladet

Han opplyser at de er i gang med å sikre bevis.

Rundt klokka 21.15 var alle nettstedene oppe igjen. Dagbladet skriver at en IP-adresse er blitt overlevert til politiet i Oslo.

– Vi mistenker et hackerangrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sier Aller Medias konsernsjef Dag B. Sørsdahl til avisen.

Statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor sier til Medier24 at de har vært i kontakt med Dagbladet om saken.

– Det er svært alvorlig at så grove og feilaktige beskyldninger rettes mot statsministeren på ett av Norges mest leste nettsteder, sier Alstadsæter.

Powered by Labrador CMS