Dagbladet-sjef Alexandra Beverfjord er saksøkt part i ærekrenkelsessak som kan havne i Høyesterett.

Ærekrenkelses-sak mot Dagbladet anket til Høyesterett

Tror på full behandling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mannen som saksøkte Dagbladet, redaktør Alexandra Beverfjord, en journalist og en kvinnelig kilde for ærekrenkelser har sendt anke til Høyesterett.

Det bekrefter advokat Per Danielsen til Journalisten.

Mannen gikk til sak etter at en kvinne sto fram i avisa med anklager om at han hadde begått overgrep mot henne da hun var barn. Han er anonymisert i saken, men mener selv at anonymiseringen ikke er tilstrekkelig.

Dagbladet og de andre saksøkte partene fikk medhold hos både tingretten og lagmannsretten.

Anken ble sendt i august, og ligger nå til vurdering hos Høyesteretts ankeutvalg.

– Dette er en viktig prinsippsak. Norske medier har alltid respektert at man ikke skal framsette beskyldninger om straffbare handlinger mot noen før det foreligger siktelse eller tiltale, sier Danielsen til Journalisten.

Advokaten tror saken har gode sjanser til å få full behandling hos landets høyeste rettsinstans.

– Den ligger godt an til det, både på grunn av dette prinsippspørsmålet og spørsmålet om hvilke beviskrav som gjelder i en injuriesak ved beskyldning om straffbar handling. Det er også første gang Høyesterett kan få behandlet om kilde og avis skal behandles likt eller forskjellig, sier Danielsen.

Advokat Jon Wessel-Aas, som har representert Dagbladet, redaktør og journalist gjennom saken, har tidligere imøtegått Danielsens beskrivelse av hvordan mediene gjengir beskyldninger.

– Slike beskyldninger gjengir jo mediene hver eneste dag. Medienes rolle er å formidle, gi alle parter mulighet til å komme til orde og gi en balansert dekning. Det er ingen rettsregler som forbyr dette, sa Wessel-Aas til Journalisten da det var snakk om ankesak i lagmannsretten.

Powered by Labrador CMS