Det siste resultatet Roger Hansen presenterer som konsernsjef er langt fra lystig lesning. Foto: Martin Huseby Jensen

Millionsmell i Aller

Leverer underskudd på 75 millioner i fjor. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aller Media har avvikende regnskapsår som avsluttes 30. september. I en pressemelding fra medieselskapet som også eier Dagbladet gjøres det klart at omsetningen øker kraftig. Den er opp nøyaktig en halv milliard kroner til 1,89 milliarder, men omstillinger og integrering etter kjøp bidrar til redusert driftsoverskudd og stort underskudd før skatt. 

Driftsoverskuddet var på 34 millioner kroner i fjor, hvilket er 59 millioner kroner lavere enn ved samme tid året før. Samtidig går resultat før skatt fra et overskudd på 6 millioner kroner i 2013, til et underskudd på 75 millioner kroner i fjor. 

Ifølge meldingen fra Aller Media skyldes dette de nevnte omstillingskostnadene, samt lavere omsetning i trykte medier. Aller har også nedskrevet goodwill med 118 millioner. 

Ikke fornøyd

Dette er konsernsjef Roger Hansens siste konsernregnskap før han går av denne våren. 

– Resultatet for 2013/14 er isolert sett ikke bra, men jeg er veldig fornøyd med viktige beslutninger vi har tatt gjennom fjoråret. Vi ser nå at vi har flotte og gode resultater i det første kvartalet, skriver han i en epost til Journalisten. 

– Vårt unike innhold, den digitale farten og de nye forretningsområdene som øker gjør at vi nå kan tilby unike løsninger for våre annonsører. Vi har flere og større avtaler enn på mange år.

Hansen skriver videre at han er sikker på at Aller Media i Norge vil levere gode resultater i året som kommer, men at det ikke kommer av seg selv. 

– Det vil kreve mye av oss alle.

Powered by Labrador CMS