Sjefredaktør Frode Hansen sier det er veldig bra at Dagbladet klarer seg såpass godt økonomisk.

Dagbladets driftsresultat faller med over 25 prosent

– At Dagbladet klarer å opprettholde omsetningen og levere såpass gode marginer i et slikt marked, står som en prestasjon i seg selv, sier Alexandra Beverfjord.  

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding om fjorårets resultat, skriver Dagbladet at de er stolte over fjorårets økonomiske resultat. Det er på tross av dårligere tall i det underliggende resultatet.   

Dagbladet har et avvikende regnskapsår, så tallene gjelder fra oktober til oktober.  

Fall på over 25 prosent 

Driftsresultatet til Dagbladet endte på 51,1 millioner kroner, som er ned nærmere 20 millioner kroner sammenlignet med året før, og innebærer en nedgang på over 25 prosent. 

Omsetningen endte på 644,7 millioner, som er opp fra 641 millioner kroner. Driftsmarginen falt fra 11 prosent forrige periode til 8 prosent. 

Selv om resultatet er ned fra 2022, er det et solid resultat med en driftsmargin på 8 prosent for avisen, skriver Dagbladet i pressemeldingen.  

– At Dagbladet klarer å opprettholde omsetningen og levere såpass gode marginer i et slikt marked, står som en prestasjon i seg selv. Dette resultatet kan tilskrives arbeidet fra Dagbladets sterke og kompetente redaksjon, samt innsatsen fra Aller Medias kreative og fremoverlente enheter innen salg og marked, teknologi og data, sier administrerende direktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, i pressemeldingen

Lavere lesertall

Fredag ble også lesertallene fra fjerde kvartal i fjor offentliggjort av Mediebedriftenes Landsforbund. Der ble det en nedgang for Dagbladet sammenlignet med året før. 

– Men vi har jobbet systematisk for å løfte oss denne høsten og vinteren. Ser vi Q4 sammenlignet med Q3 2023, kan Dagbladet vise til en positiv leservekst på 5,4 prosent, det er vi svært glade for, sier sjefredaktør Frode Hansen.

Dagbladet opplevde i likhet med mange andre medier utfordringer knyttet til tredjepartstrafikk gjennom 2023, heter det i pressemeldingen. 

– Dagbladet fikk en nedgang i posisjon som skyldtes endringer i algoritmene hos tredjepart. At vi likevel klarer oss såpass godt økonomisk, er veldig bra, sier Hansen.



Powered by Labrador CMS