Dagens Næringsliv reagerer på saksforbudet Torbjørn Røe Isaksen har fått av Karantenenemnda.

DN med støtte til E24-redaktør på lederplass

Bør ikke få saksforbud, mener avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen får som E24-redaktør i en periode ikke lov til å involvere seg i saker der hans tidligere departement er involvert, er konklusjonen til Karantenenemnda.

Nemda begrunner sitt vedtak med at overgangen fra statsråd til samfunnsredaktør i E24 «kan være egnet til å svekke tilliten til forvaltningen» dersom Røe Isaksen ikke tillegges et saksforbud på et halvt år etter å ha sittet i regjering.

Dette får konkurrenten Dagens Næringsliv til å reagere. I en leder publisert tirsdag ettermiddag, skriver avisen:

«Slik vedtaket er nå er det ubegripelig. Det er også et alvorlig inngrep både i Røe Isaksens ytringsfrihet og pressefriheten. I praksis bestemmer Karantenenemnda her at en redaktør ikke kan skrive om et bredt spekter av saker.»

Avisen ramser opp:

«Under departementet finnes sentrale etater som Nav, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet. Hvordan det kan svekke tilliten til politikk eller forvaltning at en eks-politiker skriver kommentarer om saker der disse er involvert er ikke lett å skjønne.»

DN spør videre om Karantenenemnda mener at Røe Isaksen, hvis han ikke hadde hatt jobb i E24, skulle hatt forbud mot å mene noe om saker der departementet eller underliggende etater var part, for eksempel i leserinnlegg i en avis.

Røe Isaksen har anket vedtaket.

Les hele lederen hos Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS