Konsernsjef Hege Yli Ask slutter som sjef for DN-eier NHST Media Group.
Konsernsjef Hege Yli Ask slutter som sjef for DN-eier NHST Media Group.

NHST-sjef Hege Yli Ask slutter etter to år

– Skulle gjerne hatt henne med videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hege Yli Melhus Ask har sagt opp stillingen som konsernsjef i NHST Media Group.

Det melder NHST i en pressemelding.

– Jeg har hatt to lærerike og gode år i NHST Media Group. Vi har fått til mye i en krevende periode for konsernet og mediebransjen for øvrig. Beslutningen min handler om at jeg fortsatt ønsker en lederrolle med overordnet ansvar, men samtidig med større nærhet til den operasjonelle driften enn jeg har hatt som konsernsjef i NHST, skriver Ask i pressemeldinga, og legger til:

– Jeg er takknemlig for å ha ledet en organisasjon med så mange dyktige kolleger med et samfunnsoppdrag som sjelden har vært viktigere.

Ask starta i jobben 1. november 2018, og fratrer 1. desember 2020.

NHST eier i dag flere aviser, blandet annet Dagens Næringsliv.

Styreleder Anette Olsen i NHST skriver at Ask har gjort en meget god jobb som konsernsjef.

– Vi skulle gjerne hatt henne med videre, men respekterer selvfølgelig hennes valg. Arbeidet med å finne hennes erstatter er igangsatt, skriver hun.

Olsen skriver at Ask har ledet konsernet i en periode hvor datterselskapene har gjennomført betydelige omorganiseringer og kostnadsreduksjoner, samtidig som selskapene har lansert en rekke nye digitale tjenester som har bidratt til å styrke virksomhetenes konkurransekraft.

– Sammen med alle pågående prosjekter bidrar dette til at de ulike virksomhetene i NHST er meget godt posisjonert til å utnytte de spennende mulighetene som endrede markedsforhold gir, avslutter styrelederen.

Powered by Labrador CMS