– For en mediebedrift der journalistene av prinsipp kjemper for åpenhet, ser det uklokt ut at moderselskapet har selskap i jurisdiksjoner uten innsyn, sier klubbleder Ida Grieg Riisnæs.

DN-eier forlater amerikansk skatteparadis

– NHST er opptatt av transparens.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NHST, som eier Dagens Næringsliv, har tre internasjonale bransjeaviser registrert i den amerikanske delstaten Delaware. Nå vil de se på en ny organisering.

– NHST er opptatt av transparens, og derfor har vi begynt å se på det på nytt, sier direktør Trond Sundnes i NHST Global Publications til Medier24.

Det er de engelskspråklige bransjeavisene TradeWinds, Upstream og IntraFish som er registrert i delstaten. Dette ble først kjent i et leserinnlegg i DN fra Equinors pressetalsmann Bård Glad Pedersen.

– For en mediebedrift der journalistene av prinsipp kjemper for åpenhet, ser det uklokt ut at moderselskapet har selskap i jurisdiksjoner uten innsyn, sier klubbleder Ida Grieg Riisnæs i Dagens Næringsliv.

Delaware er kjent som et skatteparadis for amerikansk næringsliv. Delstaten har en befolkning på drøyt 970.000, men mer enn én million bedrifter er registrert i delstaten, deriblant mer enn to tredjedeler av selskapene på Fortune 500-lista, skriver delstatsmyndighetene.

Powered by Labrador CMS