Helge Simonnes. Foto: Birgit Dannenberg

Vårt Land kjøper Dagsavisen

Overtar 66 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen har lenge vært på jakt etter nye eiere eller forretningspartner. Etter halvannet års leting har Carsten Bleness i Dagsavisen funnet Helge Simonnes i Vårt Land. Nå danner de to en ny mediekonstellasjon.

De to selskapene har forhandlet om en avtale siden i våres og er nå kommet fram til en løsning.

Ikke samboere

– Det er ikke snakk om et nytt mediekonsern. Det vi gjør er å etablere et samarbeid som innebærer at Vårt Land kjøper 66 prosent av Dagsavisen, mens Dagsavisen bruker noe av denne summen til å kjøpe 6,6 prosent av Vårt Land, og til å styrke egenkapitalen, sier ansvarlig redaktør i Vårt Land, Helge Simonnes.

Simonnes forklarer at det ikke kommer til å være aktuelt for Dagsavisen å flytte inn i Vårt Lands nye lokaler i KFUM-bygget i Oslo når det står klart. Og han tviholder på at de to avisene skal være selvstendige redaksjonelt.

Profil består

– Vi er ikke på jakt etter redaksjonelle synergier, avisene skal ha en selvstendig profil. Det er på den administrative siden vi har noe å hente i synergiene.

– Kan du si noe om hvor mye dere har gitt for aksjeposten?

– Avtalen er ikke sluttforhandlet, men styrene har godkjent at vi skal sluttforhandle.

Etter det Journalisten forstår, ligger summen på kjøpet på mellom 20 og 30 millioner kroner.

– Dette er en fremtidsrettet satsing. Vi tilføres nødvendig frisk kapital, samtidig som vi blir en del av et større mediefellesskap og kan ta ut betydelige kommersielle synergier, sier sjefredaktør i Dagsavisen, Carsten Bleness, til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS