Hullet i den presenterte CV-en til Ida Wolden Bache ble behørig bemerket på sosiale medier.

NRK tar selvkritikk om CV-bruk i sentralbanksjef-saken

– Vi forstår reaksjonene og tar tilbakemeldingene og kritikken på alvor.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK tok i Kringkastingsrådet torsdag selvkritikk for hvordan de framstilte CV-ene i sentralbanksjefen på Dagsrevyen i januar.

Det kom fram da det nye Kringkastingsrådet hadde sitt første møte torsdag, skriver Kampanje.

NRK fikk mange sure reaksjoner etter at de i Dagsrevyen 11. januar viste en skriftlig framstilling av CVne til Jens Stoltenbergs og Ida Wolden Bache, som da begge var toppkandidatene til stillingen som sentralbanksjef.

I framstillingen var flere sentrale stillinger fra Wolden Baches CV ikke med – og den framsto som langt svakere enn Stoltenbergs CV.

NRK forklarer at de ønsket å unngå mye tekst på skjermen, men tar selvkritikk. Redaksjonssjef Hanna Thorsen i Dagsrevyen sier den grafiske fremstillingen av CV-en var mangelfull da de presenterte den.

– Vi forstår reaksjonene og tar tilbakemeldingene og kritikken på alvor, sa Thorsen.

Hun avviser at NRK har en agenda av å løfte fram Stoltenberg som den beste kandidaten.

To dager senere presenterte Dagsrevyen er mer fullstendig versjon av CV-en.

– Når man ser hvilke stillinger som er utelatt, så er det viktige direktørstillinger som er relevant for jobben man har søkt på, da fremstår det enda mer merkelig, sa rådsmedlem Jøran Kallmyr.

Kringkastingsrådets nye nestleder Vilde Schanke Sundet mener innslaget var skivebom fordi det er en uheldig fremstilling av kompetansen.

– Når det er maktpersoner det er snakk om har man et særlig ansvar for å være kritisk og gjøre en rettferdig fremstilling, sa Sundet.

Powered by Labrador CMS