Hullet i den presenterte CV-en til Ida Wolden Bache har blitt behørig bemerket på sosiale medier.

Dagsrevyens CV-presentasjon vekker oppsikt

Redaksjonssjef mener presentasjonen totalt sett ble god.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oppdatering: I Dagsrevyens sending torsdag kveld presenterte nyhetsanker Ingvild Bryn en fyldigere utgave av Ida Wolden Backes CV.

Grafikken som ble brukt da NRK Dagsrevyen tirsdag tok for seg de to kandidatene til sentralbanksjefstillingen, og presenterte CV-ene til henholdsvis Ida Wolden Bache og Jens Stoltenberg, har vakt oppsikt og fått kritikk på sosiale medier.

Det er «hullet» i Wolden Baches CV mellom 1998 og 2022, der «forskningsassistent» er siste nevnte stilling, som blir bemerket. Hun har hatt en rekke stillinger innen Norges Bank siden hun fikk sin start der som forskningsassistent i 1998, og har også jobbet i Handelsbanken.

Noe mer av CV-en blir uttalt muntlig av Dagsrevyen-programleder Petter Oulie-Hauge mens han står foran grafikken:

– Hun har vært visesentralbanksjef siden 2020, men har gjort mye i Norges Bank siden hun kom inn som forskningsassistent i 1998. Blant annet var hun direktør for pengepolitisk avdeling før hun fikk nestlederjobben, sier Oulie-Hauge.

Dagsrevyens redaksjonssjef Hanna Thorsen kommenterer grafikken overfor Journalisten:

– Vi registrerer at det pågår en diskusjon, men mener at vi totalt i sendingen gir en god presentasjon og fremstilling. Vi legger til flere detaljer i Wolden Baches bakgrunn muntlig. Men vi kan diskutere om det burde vært mer utfyllende, også i den grafiske CV-presentasjonen.

– Skjermbildet av grafikken har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier, uten at NRK har svart inne på disse plattformene. Er det bevisst?

– Det vurderer vi fra tilfelle til tilfelle, uten at jeg ønsker å si noe mer om dette tilfellet.

For de nysgjerrige ligger hele Wolden Baches CV ute på Norges Banks nettsider.

Powered by Labrador CMS