Daniel Butenschøn trakk seg som Skup-nestleder etter avsløringer om plagiat.

Daniel Butenschøn bidrar i dokumentar-podkast

Bidro med research om Thomas Quick-saken.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er åtte år siden Dagens Næringsliv så seg nødt til å rette og presisere i 40 saker skrevet av journalist Daniel Butenschøn, i en gjennomgang utløst av avslørt plagiat i en featuresak i DN Magasinet

Butenschøn hadde allerede sagt opp stillingen i DN da saken begynte å rulle. I dag jobber han som daglig leder for gründernettverket Proptech Norway.

Nylig har Butenschøn også bidratt til dokumentarpodkasten «Thomas Quick», produsert av Lyder produksjoner. Dokumentaren tar for seg historien om Sture Bergwall, som tok på seg skylden, ble dømt og senere frikjent for en rekke drap på 1990- og 2000-tallet.

«'Thomas Quick' er laget av Lyder Produksjoner for Fabel. Christian Lyder Marstrander, Selja Torstveit, Daniel Butenschøn, Sigrid Jølstad, Agnes Akre og Svein Tore Bergestuen står bak serien», står det i informasjonen om den ferske podkasten som kan høres via Fabel eller Svarttrosts plattformer.

På spørsmål fra Journalisten om han nå jobber journalistisk igjen, svarer Butenschøn kontant nei.

– Jeg har ikke jobbet journalistisk med denne podkasten. Jeg har bidratt med litt research, noen kontakter og rådgivning, sier Butenschøn.

Han skrev i sin tid en stor dokumentar om Quick-saken for DN, og var nestleder i Skup da Bergwall stilte som gjest på Skup-konferansen i 2014.

– Det er først og fremst en sak som har opptatt meg personlig, sier Butenschøn.

Det er Christian Lyder Marstrander som er programleder og produsent bak serien.

– Daniel har vært del av redaksjonen i denne serien. Han har stor innsikt i saken fra før, og det har vært et fint samarbeid. Vi er fullt klare over hans bakgrunn, og er helt avklart med den, sier Marstrander til Journalisten.

Powered by Labrador CMS