Sigrid Nygaards foto av to nybakte fedre som har hentet sønnen Storm fra surrogatmor i Colombia, er Årets pressefoto i Danmark.

Kåret til Årets pressefoto i Danmark: – Har sitt eget liv

Skildrer nybakte fedre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Sigrid Nygaard som har tatt Årets pressefoto i Danmark.

Det ble kunngjort fredag 5. mars, samme dag som Årets bilde ble kåret her hjemme. I år var det et bilde av en nybakt familie som gikk av med seieren:

Bildet skildrer Martin og Nicolai Køster Rimvall som har hentet sin Storm i Colombia, fem år etter at de bestemte seg for å benytte surrogatmor.

Juryen var til slutt «meget enige» om vinneren, står det i pressemeldingen.

«Bildet av de to fedrene i senga med babyen deres mellom seg, er noe alle husker etter å ha sett det første gang. Det er, med deres ord, fotojournalistikk på sitt fineste. Det viser levd liv, det har sitt eget liv, og er et bilde man kan diskutere nå og i lang tid framover. Alle vil ha sin egen grunn til å stoppe opp og betrakte det, og alle vil kunne fortolke det på sin egen måte, uansett hvilken bakgrunn og holdning de har til bildet og temaet», står det i juryens begrunnelse.

Videre:

«Det er privat og intimt, men også debattskapende og fortellende om sin samtid, og ikke minst fylt med kjærligheten som flyter i en sirkel gjennom berøringene. Dermed rommer det både det tette rom, kjærligheten og overraskelsen i det manglende element: fødselsmoren. Denne dreiningen fanger vår oppmerksomhet. Vi kjenner scenen fra vår egen hverdag, men her finnes det en historie til. Og det er virkelig deilig at det føles så alminnelig.»

Under samme utdeling ble Jacob Ehrbahn kåret til Årets pressefotograf.

Powered by Labrador CMS