EU-parlamentet ber Maltas statsminister Joseph Muscat om å fratre umiddelbart for å unngå at en drapsetterforskningen blir kompromittert.
EU-parlamentet ber Maltas statsminister Joseph Muscat om å fratre umiddelbart for å unngå at en drapsetterforskningen blir kompromittert.

Frykter at etterforskningen kan bli avsporet og brakt i vanry

EU-parlamentet ber Maltas statsminister gå av straks.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

EU-parlamentet støtter en resolusjon som ber Maltas statsminister Joseph Muscat om straks å trekke seg for å unngå å blamere en drapsetterforskning.

Granskingen av drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia peker i retning av at flere politiske lederskikkelser kan være involvert. Galizia skrev inngående om korrupsjon i politikkens rekker.

Hun ble drept av en bilbombe i oktober 2017.

Hendelsen utløste krasse internasjonale reaksjoner, og på hjemmebane kom det til omfattende demonstrasjoner mot regjeringen. Statsministeren har varslet at han vil gå av i januar, når en etterfølger som leder for arbeiderpartiet i landet er utpekt.

I onsdagens resolusjon heter det at hele etterforskningen kan bli avsporet og brakt i vanry så lenge Muscat sitter ved makten. Resolusjonen ber ham fratre umiddelbart. Den ble vedtatt med 581 stemmer, mens 26 stemte imot og 83 avsto.

I teksten vises det til påstander om at Muscat og ledende medlemmer av regjeringen har vært innblandet i korrupsjon og hvitvasking.

Powered by Labrador CMS