Oslo Met i samarbeid med Skup ønsker søknader fra journalister som vil bruke kunstig intelligens i store graveprosjekter.

Vil bruke kunstig intelligens i nye graveprosjekter

– Vi vil utvide områdene der kunstig intelligens kan bidra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Skup og Oslo Met har startet et samarbeid der de vil gi gratis AI-støtte til utvalgte graveprosjekter. På Skup sine nettsider ber man nå om at alle som vil delta sender søknad innen 2. juni.

Målet er å finne graveprosjekter som kan løses med kunstig intelligens (AI), og både enkeltjournalister, redaksjoner og konsortier oppfordres til å søke.

Leder av AI Lab ved Oslo Met, Gustavo Mello, sier til Journalisten at de har flere mål med prosjektet.

– Vi vil utvide områdene der kunstig intelligens kan bidra, ikke bare for forskningens skyld, men for å kunne bedre samfunnet som helhet. Nå undersøker vi ulike måter der kunstig intelligens kan gi verdi til brukerne. Vi vil forstå deres behov og problem og strategien er ganske brukersentrert, sier han.

Nå ønsker de journalisters ideer rundt bruksområdene til kunstig intelligens, sier Mello. Blant annet hvilke data som kan behandles og hvilke eventuelle begrensninger journalister møter når de behandler data.

– Har du eksempler på graveprosjekt som kunne hatt nytte av kunstig intelligens?

– Jeg vil nødig begrense eventuelle søkere. Men det å behandle store mengder tekst er et eksempel. Det er tidkrevende og en maskin kan for eksempel behandle millioner av artikler, kvitteringer eller fakturaer. Når man så har den informasjonen, vil man vite om dette er noe som bør undersøkes videre, sier Mello.

Aktørene som skal bistå de aktuelle prosjektene med kunstig intelligens er Nordic Center for Sustainable and Trustworthy Artificial intelligence (NordSTAR) og OsloMet AI Lab.

Powered by Labrador CMS