Google varsler at rødmerkingstjenesten kan bli blokkert i deres nettleser Chrome dersom Datatilsynet vurderer at den bryter norsk lov.

Datatilsynet skal undersøke rødmerking av samfunns-debattanter i nettleseren

Tjeneste gjør det mulig å merke personer som stemples som transfobe.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Datatilsynet vil vurdere om den omstridte nettjenesten Shinigami Eyes, som brukes for å rødmerke meningsmotstandere, bryter loven.

Tjenesten, som er et tillegg som kan installeres i en nettleser, gjør det mulig å rødmerke personer som stemples som transfobe. Aftenposten skriver at minst 13 norske aktivister er rødmerket gjennom tjenesten, som gjør at navnet deres markeres i rødt for brukere av tjenesten.

Datatilsynet vil nå vurdere om tjenesten bryter med personvernlovene. Google opplyser at de vil føye seg etter avgjørelsen fra Datatilsynet og blokkere tjenesten i sin nettleser Chrome i Norge dersom Datatilsynet kommer til at den er ulovlig.

Den anonyme utvikleren av Shinigami Eyes opplyser til Aftenposten at en rødmerking er mindre inngripende enn for eksempel blokkeringslister.

– Hvis noen for eksempel sier at transkvinner ikke bør invadere kvinners baderom, tenker jeg at det er noe de har rett til å si. Like fullt kan jeg samtidig mene at de er transfobe, og jeg har også rett til å si dette, skriver utvikleren til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS