Prestisjebyrået Magnum Photos anklages for å ha solgt bilder av seksuelt misbruk av barn. Her fra en utstilling av byråets bilder i New York

Fotobyrå gjennomgår arkivet etter anklager om overgrepsbilder

Har tatt ned hele arkivet.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Prestisje-fotobyrået Magnum Photos har de siste ukene møtt sterke anklager om å ha solgt bilder som viser seksuelt misbruk av barn.

Nå er byrået i gang med å gjennomgå arkivet sitt, skriver The Guardian.

Da avisa omtalte saken fredag 14. august, var hele arkivet nede.

Det var artikler på fotonettstedet Fstoppers som løftet problemstillingen, og vakte oppsikt på sosiale medier.

«Magnums arkiv inneholder en rekke bilder av barnesexarbeidere, og flere av dem er avbildet uten å vite det selv. Flere av bildene viser nakenhet og møter med kunder. Disse bildene kan i seg selv utgjøre overgrep mot barn», beskrives det i en av artiklene (journalistens oversettelse).

Byråsjef og dokumentarfotograf Olivia Arthur har uttalt til The Guardian at byrået er i gang med en grundig intern gjennomgang «for å forsikre oss om at vi fullt ut forstår implikasjonene av arkivets innhold, både med tanke på bildene og deres kontekst».

Magnum Photos drives som et kooperativ, eid av fotografene selv, og er verdensledende på dokumentarfoto. Storheter som Robert Capa og Henri Cartier-Bresson er blant grunnleggerne.

Mye av innholdet byrået nå blir kritisert for å tilby, stammer fra fotoserier David Alan Harvey tok mens han dokumenterte sexarbeidere i Bangkok i 1989, skriver The Guardian.

En del av kritikken gjelder også søkeordene bildene er lagret under i arkivet, som «teenage girl 13-18 years».

En talsperson for byrået har uttalt til avisa at noen av søkeordene er problematiske.

Powered by Labrador CMS