Møtte Mecom-ledelsen – Edda-salg i det blå

– Dette tar tid, sier konserntillitsvalgte etter Edda-styremøte og informasjonsmøte med Montgomery.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har fått en oppdatering av situasjonen. Det bidro ikke til noen større klarhet. Det jobbes videre med ulike alternativer. Lederne hadde som mål å få en avklaring før jul eller nyttår. Den fristen nærmer seg jo raskt. Jeg håper fortsatt på en rask avklaring, men tviler på om den kommer på denne siden av årsskiftet, sier konserntillitsvalgt i Edda, Jan Erik Skau til journalisten.no.

Dermed synes situasjonen rundt et eventuelt salg av Edda Media like uavklart etter dagens styremøte, som ble avholdt i Amsterdam.

Møtte Monty i dag

De konserntillitsvalgte i Mecom har i dag møtt Mecom-ledelsen, med konsernsjef David Montgomery i spissen.

– I går hadde vi et møte i det internasjonale konsernutvalget i Mecom, mens vi i dag har vært i møte med Mecom-ledelsen, forteller Marianne Østlie. Hun er konserntillitsvalgt i Mecom og samtidig en av de tre ansatterepresentantene i Eddas konsernstyre.

– Hva kan dere formidle til de ansatte i Edda etter disse møtene?

– Vi kan ikke gå ut med informasjon fra konsernstyremøtet. Men det er klart at spørsmålet om et eventuelt salg ble berørt.

– Tiden ikke inne

– Hva tenker du selv om situasjonen nå?

– Jeg er fremdeles avventende.

– Vil dere få mer informasjon om saken?

– Jeg tror ikke det kommer noen spesifikk informasjon i dag eller innen kort tid. Men en eller annen gang må jo ansatte i Edda få beskjed om vi blir solgt eller om vi skal beholdes. Men det er ikke helt tid for det ennå, tror jeg. Slike prosesser tar uansett tid. De må ta den tiden de trenger, sier Østlie.

Flere muligheter

Tidligere denne uken skisserte Østlie flere alternativer som Mecom skal ha arbeidet med den siste tiden, med mål om å realisere verdier og betale ned gjeld:

* Salg av Mecoms eierandel på 51 prosent i den polske storavisen Rzeczpospolita. Tyske Springer er en aktuell kjøper.

* Salg av en avis og en rekke trykkerier i Nederland.

* Invitasjon til Mecoms investorer om å gå inn med mer kapital.

Uklarheten rundt Mecoms gjeldssituasjon og Edda Medias framtid bidrar til at Mecom-aksjen fortsetter å synke. Tirsdag endte sluttkursen på 1,40 pence per aksje, mens den lå på 1,30 onsdag. Torsdag har kursen vært nede i 1,10 pence.

Intet nytt fra ledelsen

Stig Finslo, direktør for informasjon- og utgiverspørsmål i Edda Media, har ikke noe å tilføye utover det de tillitsvalgte har fortalt.

– Det jobbes med ulike løsninger, og det er store og kompliserte prosesser. Ting tar tid, og det er egentlig ikke noe nytt å meddele.

– Når kan Edda-ansatte vente en avklaring?

– Det vil være usedvanlig dumt å love noe om en avklaring. Det er flere parter inne i bildet, og det er vanskelig å ha en formening om hvordan dette vil utvikle seg. Det er bedre å få ro til å søke den avklaringen som trengs.

– Er et salg av Edda mer eller mindre aktuelt enn for en uke siden?

– Det er det ikke min oppgave å vurdere. Det må våre eiere eventuelt kommentere, sier Stig Finslo.

Powered by Labrador CMS