Deeyah Khan (bildet) vant pris for dokumentar. Foto: Fuuse Films

Høythengende, britisk TV-pris til norsk journalist

Deeyah Khan vant pris for dokumentarfilm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag kunne den norske dokumentaristen og aktivisten innkassere en Royal Television Society Award, som er en prestisjetung, britisk TV-pris.

Deeyah Khan vant i kategorien beste dokumentarregissør, med svært rosende ord fra juryen: «Denne filmen skilte seg ut med sin fryktløse tilnærming og sin selvsikre, medrivende stemme». Khan hylles som «et spennende regitalent, som stråler foran kamera også».

I den NRK-viste dokumentaren møter Deeyah Khan amerikanske høyreekstremister, og både følger dem på den skjebnesvangre demonstrasjonen i Charlottesville i fjor og setter seg ned for å samtale med dem.

Det merker også Royal Television Society-juryen seg, og kaller det for «fascinerende møter og strålende intervjuer som gir det kjente en ny ramme, ved at hun setter seg ned med dem og prøver å forstå menneskene bak høyreekstremismen som er på fremmarsj.

«White Right: Meeting the Enemy» har ifølge Deeyah Khans produksjonsselskap Fuuse vunnet en internasjonal Emmy-pris, juryens spesialpris på TV-festivalen i Monte Carlo, en Asian Media Award og den britiske dokumentarprisen Rory Peck Award.

Powered by Labrador CMS