Sportsredaktør Egil Sundvor og NRK ønsker seg OL-rettighetene fra 2026.

Sportsrettigheter

NRK har lagt inn bud på OL-rettighetene fra 2026: – Naturlig at vi er interesserte

NRK ønsker å kjøpe rettighetene til å vise olympiske leker på norske TV-skjermer fra 2026. Discovery tok over i 2018 og skal sende fram til og med 2024.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Kampanje , som avslører at NRK er i kampen om rettighetene fra vinter-OL i italienske Milano i 2026.

I etterkant av i Beijing i fjor la Den internasjonale olympiske komité ut anbudsdokumentet som TV-distributørene skal kjempe om å vinne. Rettighetene varer fra 2026 til og med sommer-OL i australske Brisbane i 2032.

NRK mistet i 2018 rettighetene til Discovery, som har sendt tre OL hittil. Tilbake i 2015 betalte Discovery over 11 milliarder kroner for rettighetene. De skal også vise bildene fra Paris-OL i 2024, men skal man tro rikskringkasteren vil de få kamp om de videre rettighetene.

– Naturlig

NRK har slått seg sammen med den europeiske kringkastingsunionen EBU med et bud for hele det europeiske markedet.

– Det er naturlig at vi er interesserte i dette. Vi klarte ikke å vinne denne rettigheten sist, men vi har ikke gitt opp OL. Vi ønsker oss OL selv om vi er vant med å ikke få det, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, til Kampanje.

Det er ikke kjent om Discovery har lagt inn bud. Landssjef i Warner Bros Discovery, Espen Skoland, ønsker ikke å uttale seg om spesifikke rettighetsprosesser.

Økende priser

– OL er viktig for publikum og viktig for NRK, men dette handler også om de sterkt økende prisene på alle de store mesterskapene, fortsetter Sundvor.

Fra før har NRK rettighetene til EM og VM i fotball, samt VM i friidrett.

Mandag ble det klart at Viaplay-eier Nent og NRK skal dele på rettighetene til VM i nordiske grener i Planica i 2023 og VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Powered by Labrador CMS