Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.
Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.

Strømmekrigen

Disney forbi Netflix på streaming-toppen

Disney-konsernets inntekter skyter i været samtidig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i det siste kvartalet, mens Netflix på sin side mistet nesten 1 million abonnenter. Disney har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner. Disney-tallene inneholder antall abonnenter på Disney+ (som nå har passert 152,1 million), Hulu og ESPN.

Det gjør trolig Disney til verdens største streamingaktør. Den tittelen har de fleste gitt til Netflix tidligere, men regnestykket blir litt vanskelig ettersom Amazon også har oppgitt å ha over 200 millioner seere. Særlig i USA er Amazon-medlemskapet først og fremst brukt for å få tilgang til gratis og raskere frakt i bestillingen fra nettbutikken deres, så hvor mange medlemmer streamingtjenesten har er vanskelig å si.

Disney-konsernet opplever uansett gode økonomiske tider. Fornøyelsesparkene er i ferd med å fylles opp igjen etter pandemien. Selskapet noterte en inntekt på 21,5 milliarder dollar i det siste kvartalet, noe som er opp 26 prosent fra samme periode i fjor.

Rettelse: Disney+ er ikke alene større enn Netflix. Men kombinerer man antall abonnenter på Hulu og ESPN, begge eid av Disney, med Disney+, har Disney flere abonnenter enn Netflix på verdensbasis.

Powered by Labrador CMS