I STRIDEN: Tidligere Midtøsten-korrespondent, nå utenriksmedarbeider Sidsel Wold i NRK, har vært igjennom et tøft press fra kritikere i sommer. Foto: Skjermdump NRK

Dramatisk mediesommer

NRKs Sidsel Wold fikk hatgruppe mot seg. Norge ble terrortruet. DT-vaktsjef Thore Alnes ble provosert til å skrive en av årets mest delte saker. Les om de store mediedramaene i juli.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hendelsene i Midtøsten og Ukraina har gjort sommeren arbeidskrevende, også for norske medier. Konfliktene og tragediene - med enorme menneskelige lidelser og tap - pågår for fullt. Men også et personlig drama i Drammen har vakt enorm oppsikt blant nyhetstørste nordmenn. Det samme gjorde nyheten om en mulig terrortrussel mot Norge.

Både her hjemme og internasjonalt har begivenhetene utfordret presseetikken og skapt mediedebatt.

Dramatikk

Den tilspissede konflikten mellom israelere og palestinere har preget norske nyhetsmedier i sommer. Den internasjonale journalistføderasjonen IFJ fordømte drapet på den palestinske tv-fotografen Khaled Hamad, som ble skutt på jobb. Innen utgangen av juli var i alt åtte journalister drept i Gaza.

Nok en gang har norske journalister og deres dekning av dramatikken i Midtøsten kommet i fokus, med kritikk fra både høyre og venstre. Misnøyen er spesielt stor på Israel-vennlig hold, og anklagene har i sterkest grad rettet seg mot NRK.

Personangrep

Som landets største og viktigste nyhetsformidler må NRK finne seg i et spesielt kritisk blikk. Men mange har reagert på de personrettede angrepene på NRKs utenriksjournalist Sidsel Wold. I likhet med andre tidligere Midtøsten-korrespondenter opplever Wold å bli beskyldt for å være anti-jødisk og ubalansert.

I et intervju med VG tirsdag 15. juli sier Wold følgende:

“En dag sa jeg til kollegaen min: Nå har jeg bare lyst til å dra hjem. Hatmailene psyket meg ut, og det er en ekstrem ekstra belastning”.

Hun hadde jobbet 14 timer i døgnet de siste to ukene, og legger ikke skjul på at det at det har tært på henne å bli møtt med så mye negativitet.

Les mer i Journalistens Storify-presentasjon under.

I et intervju med VG tirsdag 15. juli sier Wold følgende: “En dag sa jeg til kollegaen min: Nå har jeg bare lyst til å dra hjem. Hatmailene psyket meg ut, og det er en ekstrem ekstra belastning”. Hun hadde jobbet 14 timer i døgnet de siste to ukene, og legger ikke skjul på at det at det har tært på henne å bli møtt med så mye negativitet.
Powered by Labrador CMS