Styret i Drangedalsposten har meddelt ansvarlig redaktør Jan Magne Stensrud at det ikke lenger har tillit til ham.

Styret sparker redaktøren i Drangedalsposten

Fikk oppsigelsen tilsendt torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør Jan Magne Stensrud i Drangedalsposten fikk onsdag kveld beskjed fra sitt styre om at det ikke lenger hadde tillit til ham. Torsdag kveld skriver han en personlig avskjed til avisens lesere, etter å ha formelt blitt sagt opp fra sin stilling med øyeblikkelig virkning.

Det som utløste styrets reaksjon skal ifølge redaktøren ha vært Journalistens artikkel om striden mellom Stensrud og den lokale Ap-toppen Magnus Straume tidligere denne uka.

Stensrud sier til Journalisten at han synes det er trist at han ikke lenger kan ivareta interessene til innbyggerne i Drangedal kommune.

– Dette er et sjokk, og det er urettferdig i den forstand at opplagstallene øker, økonomien er positiv. Jeg mistenker rett og slett at styret i Drangedalsposten har latt seg presse - og viss det er tilfelle, så er dette et alvorlig brudd på demokratiet i Norge og pressefriheten, sier Stensrud.

– Viss det er sånn vi skal forvalte den frie presse, er jeg ordentlig sjokkert, da har vi en lang veg å gå. Sånn kan vi faen ikke ha det i 2021. Det sier jeg rett ut!

I sin avskjedskommentar på nettsiden til Drangedalsposten, skriver han:

«[...] kritikken mot min journalistiske profil har også vært stor, det har leserne fått med seg. Det toppet seg i saken om at leder av Drangedal arbeiderparti Magnus Straume meddelte at han laget «lister» over hvem som støtter Drangedalsposten og hvem som kritiserte ordføreren etter at jeg skrev en oppfølgersak om mobbesaken.»

Styreleder i Drangedalsposten AS, Øystein Rugtveit, sier til Journalisten at han ikke ønsker å si hva som er bakgrunnen for oppsigelsen.

– Er dette en oppsigelse som kommer etter for mye kritisk journalistikk?

– Når det gjelder oppsigelsen har Jan Magne og jeg hatt flere samtaler sammen og jeg har ikke lyst til å offentlig gå ut med bakgrunnen for den, det tror jeg han må gjøre selv. Jeg synes ikke det er riktig å gi den informasjonen ut, den er mellom meg og han og styret, sier Rugtveit.

– Regnskapene og opplag viser bedre tall etter at Jan Magne Stensrud ble redaktør?

– I en bedrift så er det mange andre ting en økonomi og regnskap, så her er det flere forhold som spiller inn. Det er en vurdering på mange områder, det går ikke på økonomien.

Styrelederen benekter at han er blitt presset til å si opp redaktøren.

– En kan ikke ta én sak å legge til grunn for oppsigelsen. Jeg er ikke under press fra noen her, sier han og gjentar:

– Jeg har veldig liten lyst til å gi en begrunnelse for oppsigelsen. Jan Magne kan svare på det.

Han sier at avgjørelsen ikke er noe som har «skjedd over natta».

– Dette er noe vi har snakka oss fram til som det beste for avisa nå, avslutter styrelederen.

Redaktøren og ulike aktører i Drangedal kommune har hatt et konfliktfylt forhold i mange år, som Journalisten også tidligere har omtalt:

Powered by Labrador CMS